Tuesday, 31 July 2012

.::Kempen - 1 Hari 1 Click::.

as'salam kawan2...
=)

tetiber jer dapat idea nak wat kempen cam nih..
agak2nya ada tak yang nak click eh?

ngeee... mintak tolong kawan2 tolong click yer iklan yang ada kat:


or yang kat:



or yang kat:


kawan2 yang da click sila komen this n3 keh...
pastu I akan balas clik kat blog korang...
ngeeee... =D

tq kawan2...

Thursday, 26 July 2012

.:: Ramadhan 6 ::.



# Salam 6 Ramadhan #

Ya Allah..
hari ni letihnya tak terkata..
bukan stakat letih.. mengantuk pun ada..
sampai pagi tadi pun tak terbangun utk sahur..

even penat tapi berbaloi2...
semalam pi beli barang2 utk rumah en aBg..
beli barang2 utk bilik.. hall and dapur...
last skali singgah nilai pi cari langsir n carpet...

alhamdulillah... bila en aBg suka dengan warna langsir yang I pilih...
(^_______^)

lepas siap jahit langsir... terus singgah umah and pasang...
da cam nak raya plak.. hehehe...

ummm bila da siap pasang and bentang carpet... puas hati sangat...
rasanya macam tak sia2 berpenat lelah lari sana lari sini cari barang.. hehehe

tambah2 heppi bila en aBg cakap:
"nanggg kacak... pandai awk pilih...sy suka sangat2"
(^_________^)

umm pas nih tggu nak masukkan perabot jer lagi...
rasa tak sabar nak tengok umah tuh complete...

ilham dr kami berdua..
(*_~)

Tuesday, 24 July 2012

.:: Ramadhan 4 ::.


arinih rasa cam lambatnya jarum jam berputar...
baru pukul 1.. means lambat lagi nak balik n buka puasa...
da la pagi tadi just minum segelas susu jer utk sahur...
skrg nih perut da macam bergendang sakan jer rasanya...

bila time2 puasa cam nih asyik teringat makanan jer...
arinih terasa2 spaghetti dalam mulut...
tak leh jadi nih... petang nih berbuka wajib kena cari spaghetti...

kat mana nak cari eh??
secret recipe kah? or pizza hut kah?
or buat sendiri?

umm lau buat sendiri takut tak sedap plak...
hahahaha...

maklum ler I nih yg terror habis dalam bab masak memasak nih...
ekekekeke...

hantam saja la labuuu...
so petang nih nak kena gi k4 cari bahan2..
sedap ke tak sedap ke yg penting cuba dulu...
hehehehe...
kot2 la spaghetti yg I buat tuh menjadi...
(^____^)

so, kawan2 apa menu berbuka korang utk petang nih?

Monday, 23 July 2012

.:: Ramadhan 3 ::.


arinih da masuk 3 ramadhan.. umm ada lagi 27 hari nak puasa sblm sambut raya..
tahun nih puasa cam tahun2 lepas jugak...

cuma ada sikit beza... =)

beza apa?

>sambil senyum2<
ada la.. mana leh bitaw... 
rahsia..
(^_____^)

1st day sahur n buka puasa bersama ngan family tersayang kat kampung... 
2nd day berbuka puasa plak ngan en aBg (^____^)

arinih berbuka ngn sapa eh?
ummm tak taw lagi...

rindu kat kawan2 lama la plak...
bila nak arrange iftar sama2 cam tahun2 lepas...

apa2 pun.. selamat menempuhi bulan Ramadhan yang penuh barakah...
semoga setiap amalan kita di berkati dan di terima oleh Allah s.w.t.
amin...
(*_~)

Sunday, 22 July 2012

.:: Ramadhan 2 ::.


arinih da nak balik KL..
tak sempat nak berbuka puasa ngan famili...

en aBg la kalut nak balik KL...
ummm so gerak nanti pas zohor...
nak kena jemput si en aBg kat umah...

ummmm... berdebar nya...
hakhakhak
(^_____^)

Saturday, 21 July 2012

.:: Ramadhan 1 ::.


selamat berpuasa to:

my beloved famili
my beloved en aBg (*_*)
&
my beloved frens...

semoga semua sentiasa berada dibawah lindunganNYA..

Friday, 20 July 2012

.::I just wanna be Happy!::.



.::Mimpi::.

malam tadi dalam mimpi I menangis...
apa maknanya bila mimpi menangis?

sampai ke pagi bila da bangun still rasa sendu..
aduh pilu tuh masih terasa smpi sekarang..

ummm takder mood nak wat keje arinih...

rasa cam nak fly terus balik kampung...

#mom... dad... I miss you!

Monday, 16 July 2012

Saturday, 14 July 2012

Thursday, 12 July 2012

.::Ramadhan::.


Ramadhan
is just around the conner...
puasa 21 julai... its about 8 hari jer lagi sebelum masuk bulan Ramadhan...

korang2 da habis ganti puasa ker?
sapa2 yang lom habis ganti puasa cepat2 la ganti yea...
supaya nanti korang tak der la nak kena ganti puasa yang ber'double double"...

berdebar2 plak rasanya nak sambut puasa tahun nih..
terpikir plak... tahun nih nak gi terawih kat mana and siapa yang nak temankan gi terawih huhuhu...
sbb tahun2 lepas gi terawih kat masjid taman desa dan di temani oleh "dia"..
tahun nih mungkin kena pi terawih sowang2 memandangkan dah "takder per2" ngan "dia"
huhuhu

ahhh.. nak buat amal ibadat tak payah tunggu nak berteman...
sebab dalam kubur nanti pun sorang jugak kan... 
so... tak salah pun lau nak kena pi terawih sowang2!

=)

so.. kepada kawan2 semua...
mungkin terlalu awal kot nak wish...
tp tak per la.. nak wish gak.. ekekeke...

"Selamat Menyambut Bulan Ramadhan"

.::Kau Bukan Milikku::.


aku tak ingin menangisi utk dirimu yang bukan milikku...!




Wednesday, 11 July 2012

.::Bila Harus Membuat Pilihan::.



bila ku harus membuat pilihan...
yang mana harus ku pilih...

kiri atau kanan???

buntu!

kanan - utk kebaikan diri aku sendiri
>tp aku tak punya kekuatan utk menghadapinya<

kiri - makin lama hanya akan mengundang sesuatu yang tidak diingini belaku..
>aku juga tidak punya kekuatan utk menghadapinya pada masa akan dtg<

aku tak punya jawapan...
tp jawapan itu yang aku perlu berikan!

.::Mencari RedhaMU::.


♥ Aku mencari redha Allah, kerana di hujung kehidupan itu, aku akan bertemu denganNYA ♥

♥ Aku ingin meraih redhanya Allah, kerana dengan redhaNya kehidupan ini lebih berkat dan tenang ♥

♥ Aku inginkan redha Allah, kerana tanpa redhaNya segala amalku pasti tiada istiqamah ♥

"Ya, Allah.. berkatilah usia ku, ampunilah diriku dan redhailah setiap amalku.. Sungguh aku ingin redha-Mu bukan redhanya seorang manusia.."


.::Tanya Sama Hati::.

>mode<
sayu mayu di pagi hari yang mendung!

nape?

ntah.. tak taw napa!



.::Motivasi Hati::.

hanya sekadar ingatan utk diri sendiri..


.::Gud Nite::.


it's time for me to catch my dreams...
I wanna see you in my dreams coz I miss u so much!

gud nite every1...
gud nite to sum1 that i luv and gud nite to all of u who luvs me!
>hahaha ada ker?<
sleep tide n sweet dreams...

=)


Monday, 9 July 2012

.::U Made Me Complete!::.


malam nih terasa nak jiwang sangat2.. huhuhu...
bukan per nak meluahkan apa yang ada dalam hati sebelum terlambat...
manalah tahu ntah esok ntahkan lusa mata nih akan terpejam...
takut tak sempat nak luahkan segala rasa dalam hati nih.. hehehe
>poyos!<

sapa2 pun yg penah singgah dalam hati nih... dalam hidup nih...
ternyata korang sangat istimewa...
samada yang lama atau yang baru...
tersangat istimewa....
tak mampu utk aku melupakan even kita da tak bersama...
>mungkin ini pengakuan berani mati! hahahaha<

kepada abg yang lama.. mungkin tak der jodoh utk kita bersama...
atau mungkin mmg jodoh kita tak tertulis untuk bersama...
walau apa pun aku akan tetap terus ingat n kenang apa jer yang abg penah lakukan...
mungkin dulu aku pernah cakap yang aku benci...
tapi itu semua kat mulut jer... tak sampai pun kat ati...
>macam abg tak taw cam ner ati pempuan kan hehehehe<

utk si en abg... sy nak awk tau... awk sangat istimewa dalam hidup sy...
>malu kowt nak ngaku!<

sy tak taw nak describe cam ner... n tak der even sepatah kata pun yang dapat sy ungkap utk gmbrkan perasaan sy pada awk....
yang saya tahu... awk buat sy rasa...
"...u made me complete!..."

hati sy cuma ada 1... dan takkan pernah ada gantinya...
jagalah ia...
fahamilah ia...
sebagaimana sy menjaga hati awk...
sebagaimana sy selalu cuba utk fahami hati awk...

.::Holiday::.

tetibe rasa cam ada keinginan nak pegi holiday jer..
nak kata da lama tak pegi holiday last 2 weeks baru pas gi holiday kat kuantan ngan family...
tapi biasa la.. bila dapat holiday time weekend jer tuh yang rasa cam tak puas tuh..

aiiiyakkk... apasal la malas sangat nak wat keje nih...
dalam pala otak nih rasa cam nak pi holiday kat tempat2 sejuk jer..
beshnya lau dapat gi bergalak2 kat genting or pi bersantai2 kat cameron highlands..
or maybe besh nya lau dapat rest kat bukit tinggi...
or relaxing kat fraser hill...

wahhhh... banyak nya tempat nak pegi... adoi... tak larat da nak dok KL sbnrnya...
nak gi duduk kat satu tempat yang boleh datang kan ketenangan..!
I really need to relax and away from here!

bila da teringat kat tempat2 sejuk nih.. tetiba lam ati rasa tak sabarnya nak gi sabah...
dalam perancangan nak pegi kundasang...
tapi bila pk tiket flight lambat lagi daaa...
hujung bulan Jan 2013 nanti tiket flight...
adoiii.. lmbtnya lagi...
takkan la nak kumpul smua stress nih sampai tahun depan...
mau giler plak jadinya....

iskhhhh... tak bleh jadi nih...
mungkin nak kena rancang 1 percutian budget...
hehehehe.... 
idea? idea??
datang la cepat!

.::A Gift for Him::.

--a simple gift for en abg--
a simple gift untuk en abg sempena his birthday yang ke 29 baru2 nih...
ini jer yang I mampu utk surprise kan dia...

alhamdulillah en abg like it..
=)

risau jugak masa nak bagi kat en abg.. mana la taw tak kena ngan taste dia ker kan...
mana la taw en abg tak berkenan ker.. hehehehe...
tapi tak per lau en abg tak bekenan boleh bawak kasut tuh gi kedai n pi tukaq...

tapi so far, apa yang I pilih utk en abg dia tak penah tak berkenan lagi la..

apa2 pun... mahal ker murah ker...
branded ker.. tak branded ke...
yang penting ingatan tulus ikhlas...

nnti weekend lau kita gi jenjalan sy nak tgk awk pakai kasut tu yea???
=)

.::Demam::.

about 12 am tadi I baru sampai umah...
bukan apa.. pegi menguruskan si en abg yg demam...
petang tadi dalam kul 630 si en abg msg bitaw yang badan dia makin panas and mintak tolong antaq kan pi klinik...
I yang baru terjaga dari tido petang kelam kabut mangkit pi mandi...

umm... badan en abg nih panas betul... kesian tgk dia.. muka sampai merah...
mata kuyu jer...
alahai... terus tak sampai ati nak sambung majuk ngan dia.. huhuhuhu

pas gi klinik kat bangi, terus gi makan..
sian en abg sbb tak dapat makan bubur...
pergi 2 3 kedai kat area bangi tuh smuanya takder bubur...
ummm nak bawak gi kampung baru...
en abg da tak larat n da lapar...

tak per la... so I orderkan sup ayam and air limau suam untuk si en abg...

sambil makan.. en abg ada citer dia muntah masa otw balik kl...
bukan setakat muntah.. dia nyaris2 nak terlelap masa bawak moto...

Ya Allah kecutnya hati nih dengar...
sib baik la tak der per2 yg jadi...
if not... I pun tak taw nak bayangkan macam mana...
nauzubillah... mintak di jauhkan la...

pas ni rasanya... if ada latihan dalam perkhidmatan yang nak kena konvoi moto jauh2 lagi takdernya I nak lepaskan dia pegi..
if stakat dekat2 consider la lagi nak lepaskan dia pegi..
tapi lau da jauh2... tak payah la...
bila badan penat n tak cukup rest..
tu yang cepat jer sakit boleh singgah...

apa2 pun en abg... sy doakan awk cepat sembuh k...
jgn lupa makan ubat...
n sy akan pastikan sepanjang awk demam nih...
no ice and no durian okeh...

Sunday, 8 July 2012

.::Alhamdulillah::.

just received a call from him..!

>alhamdulillah<

he safely arrived...

miss him a lot!

umm... bila nak dapat jumpa... bila balik en abg sibuk nak qada' tido...

=(

.::New Gadget::.

tarrraaa... dis is my new gadget....


rasanya da terlalu lambat kot nak share citer pasal my new gadget nih... yer la sbnrnya I da purchase dis since 27th May lagi... da almost 2 months.. hehehehe...

da lama da mengidamkan benda alah nih.. sampai da termimpi2kan benda alah nih.. so, bila da sampai termimpi2 tuh yang nekad jugak sambar 1...

lagipun pada hari kejadian, si en abg free and dia pun beria2 nak suh I beli benda alah nih.. hehehehe...

maka... pada hari kejadian.. melayang la duit rm 1900 utk benda alah nih... itu blom termasuk screen protector and casing....

so total habis pada hari kejadian dalam rm 2k sumthing sbb masa beli casing si en abg pun tetibe nak tukar casing phone.. harga I punya casing phone rm150 and si en abg punya rm170... amboi... casing jenis per la nih... mahai sungguh harganya... 

tapi nak wat cam ner kan... bila hati da berkenan... tutup mata n bayaq jer la... hahahaha...

.::Sempurna::.


saya tak mengimpikan untuk berjumpa dengan seorang lelaki yang sempurna..
cukuplah jika ia sekadar mampu membuatkan hidup saya rasa sempurna...

cukuplah jika ia sekadar mampu membuatkan saya rasa:

gembira...
bahagia...
dicinta...
disayangi...
dihargai...

cukuplah jika ia sekadar mampu membuatkan saya:

tenang...
tersenyum...
ketawa...

itu semua sudah lebih dari cukup untuk membuatkan saya rasa bahagia bila bersama dengan awk...

tapi... awk tolong jangan buat saya:

menangis...
kecewa...
terkilan...
sakit hati...

sebab saya takut saya tak mampu nak harungi itu semua...

tapi saya taw... dalam sebuah perhubungan takkan wujud hanya sesuatu yg manis dan bahagia jer... pasti ada juga terselit sesuatu yang boleh membuatkan kita terluka dan derita... sesungguhnya bila ada sesatu yang manis dan pahit serta bahagia dan derita, pasti sebuah perhubungan itu akan menjadi lebih bermakna...

sesungguhnya... janji ALLAH itu pasti... cuma kita tak tahu sama ada ianya cepat atau lambat...

wallahuallam...

Saturday, 7 July 2012

.::Mission Gagal!::.

ingatkan nak merajuk ari nih seharian ngan en abg..
tapi mission gagal!

sbb per gagal?

huhuhu... terpaksa batalkan mission utk merajuk sepanjang ari sebab bila dapat taw si en abg sakit tekak n demam kat sana... alamak hai... kalau outstation slalu jer si en abg nih tak tak sehat...
antibodi lemah betul...

hurmmmm.. hati di hambat rasa risau...

of coz la wisau... da macam mana nak bawak moto lau demam... harap2nya tak la si en abg tuh demam teruk...

pas advice si en abg makan panadol n cari aiskrim cup utk ilangkan perit tekak.. baru la ok sikit...
lega sikit kat ati nih...

esk si en abg nak balik da... hehehe... boleh senyum sampai telinga...
tapi kena pk balik samada nak sambung majuk or tak...
si en abg da smpi KL nanti baru decide samada nak sambung majuk atau tak... hehehehe...

=)

.::Nak Majuk!::.

okeh fine!
saya malas nak cakap ngan awk da!

diam tu lebih baik rasanya..
pergi lah.. pergi ajak dia yea...!
tak payah ajak sy...

lepas nih... rasanya sy tak payah la basuh n iron kan uniform awk..
suh jer dia yg tolong basuh n ironkan uniform awk!

okeh bye!!
arinih sy mogok dari jawab call n reply msg awk!


.::Bila, Memey Merajuk!::.

bila Memey merajuk??
sapa memey tuh?

korang jgn salah sangka plak.. memey yang I maksudkan nih bukanlah si Memey Suhaiza bini si Norman Hakim tuh.. tapi merujuk kepada my Car lorh... nama dia pun Memey jugak... hihihi...

semalam pi keje I jalan kaki jer... saja la kan.. nak excercise... sambil2 tuh dapatlah menjimatkan minyak dan duit parking.. hehehehe...

bila da tak bawak memey gi keje dapat lak faedah lain... malam tadi memey merajuk! puas pujuk tapi memey tetap merajuk...

nak taw cam ner memey merajuk? hahaha... 
memey lau merajuk tak leh nak start engine...
tak penah2 memey wat hal cam nih... nih la first time....
takkan la mummy baru tinggal sari da merajuk.. hish memey nih...
tak baek taw wat kat mummy cam nih...

rupa2nya... memey merajuk bersebab... tak leh nak start sebab air bateri da nak kering...
apa la mummy dia nih... tawnya start engine.. n terus jalan...
hahaha... sib baik ada insan yang baik tolong isikan air bateri...

pastu datang plak insan kedua yang baik tolong jumper ngan memey... lau tak mesti memey tak leh nak start lagi...

tq pada anda yang menolong!
jasamu akan di kenang smpi bila2... =)

Friday, 6 July 2012

.::Safi Rania Gold::.

arinih day 1 I guna new product... setelah bertahun tahun I guna Loreal now I changed to Safi Rania Gold.

ini la set Safi Rania Gold yang I baru beli

utk 1 complete set harga dia dalam rm 100 + + jugak la... tapi tak per la... bukan selalu beli pown.. tgk gambar model kat kotak produk nih... si Cek Ta.. amboih bukan main la comey kulit dia... Lau kulit I tak jadik cam kulit si Cek Ta tuh tak taw la.. hahahaha...

sejak sejak terasa diri nak masuk 3 series nih terbukak plak pintu hati nak try produk utk yang 30's and above nih... hahahaha

ada sapa2 yang da try this product tak? n cam ner eh kesan dia? okeh tak??

harap2nya product nih serasi la ngan kulit I.. hehehe

.::July 2012::.

diam tak diam...
cepat jer masa berlalu...
da masuk bulan 7...
maksudnya sekarang nih cuma ada kurang dari 5 bulan jer lagi nak ke tahun 2013..

iskh... caya tak caya kena caya jugak...
huhuhu...

takutnya nak tempuh tahun depan...

~~kenapa takut???

hahaha... lau sapa yg tanya mmg agak cemas sikit nak jawab... ekekeke...

sebab tahun depan, I akan tergolong dalam golongan 3 series...

OMG!! Tidak! =)

.::Happy Birthday::.

Happy Birthday to en abg..
today is his bday..
tapi sayang tak bleh nak wat surprise or celebrate ngan en abg sebab en abg tengah outstation..
tunggu en abg balik la baru leh celebrate ngan en abg
belated pun tak per la.. asalkan celebrate..
sebab yang paling penting.. ingatan tulus ikhlas... =)

to en abg:

kalau awk nak taw... dalam hati sy yang paling dalam...
sy sayang awk...

semoga awk berjaya dalam hidup... tercapai segala hajat dan cita-cita yang diimpikan selama nih... semoga dikurniakan kesihatan yang baik... semoga Allah panjangkan usia dan semoga Allah tetapkan jodoh awk dgn sy... ngeeee... gatai! =)

sy sayang awk!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.::Tabung nak gi Holiday::.

Leave ur name and ur blog link here, i'll visit u back.. tq =)