Tuesday, 6 December 2011

Penangan 'Ombak Rindu'

Dalam kata nak pi tengok citer Twilight Breaking Down Part I... kuar plak citer Ombak Rindu... hehehe... ngah berkira2 nak tengok citer Twilight ke nak tengok citer Ombak Rindu.... haish.... 2 2 citer cam besh... tapi citer mana yang nak tengok dulu...

Dalam dok terpikir2... laju jer tangan nih google and search kat website TGV.. and dengan tak tersengaja boleh plak pi booking tiket citer Ombak Rindu... hehehe... dan ini lah dia hasilnya....




I pi tengok citer Ombak Rindu nih sabtu lepas.... I punya tiket pukul 230 pm...I sampai kat Jusco Bukit Raja dalam pukul 12 lebih.... hehehe awai betoi.... da sampai tuh terus pi amik tiket.... pas amik tiket da taw nak pi mana.... nak pi makan... perut kenyang lagi... nak gi tawaf jusco nih... rasa malas... so decide la just nak duduk2 kat food court jer sampai wayang start... 

tengah dok syok2 jalan kat dalam food court tuh... tetiber rasa tangan I nih di cuit dari belakang.. terkejut dowh... sib baik I tak melatah time tuh... kalau tidak... malu woooo... hehehehe...

rupanya... kawan I masa blaja kat Poli dulu yang cuit... lama giler tak jumpa dia... last jumpa masa tuh dia lom kawen lagi.. masa tuh sama2 keje kat hospital sungai buloh... pas benti keje kat hospital sungai buloh, dia ada jemput pi kenduri kawen dia tp I masa tuh tak pergi... ada la dalam 2 ke 3 tahun kot tak jumpa dia... yer la... anak dia skarang pown da setahun lebih.... 

Lama gak dok sembang ngan dia... macam2 citer yang kuar.. hehehe... biasalah... orang pempuan kalau da jumpa geng... memang la cam tuh kan.... at last dalam kul 1 lebih dia mintak diri... nak pi shopping baju untuk dia nyer dinner... so... I dok jer la kat food court tuh sampai wayang da nak start..... pastu tukar tempat lepak sbb tetiber jer I rasa cam nak pi jumpa dr. tan... hehehehe... pas gi jumpa dr tan, I lepak plak kat depan kedai camera... hadoi... lama betoi nak tunggu pukui 230... da kematu pungkok da rasanya.... dalam kul 220 pm.. I pown pi la kat main entrance wayang... makkk aiii.. punya la ramai umat manusia.... 

tengok la... nih sumer nak tengok Ombak Rindu

rupanya pada hari sabtu arituh... 2 panggung tayang citer yang sama... waktu yang sama... panggung no 1 dan 3... I dalam panggung 3... masuk2 jer... walamak... penuh... sib baik masa pi amik tiket I tak payah beratuq panjang sbb I da booking... so, pi kaunter tunjuk resit and dapat tiket... hehehe... mudah... cepat.... dan tak penat nak beratur panjang... eekekeke.....

haaa... tu dia.... seat dia selesa ya amat... seat cam nih leh buat orang lena jer...

ini plak pop corn... snek masa menonton

biasalah... bila pi tengok wayang mesti nak kena ada pop corn... pop corn dan wayang ibarat cam kembar siam la pada I.. hehehe... stiap kali tengok wayang mesti I yang akan jadi tukang perabihkan pop corn nih.... kekadang tuh wayang lom start tapi pop corn da tinggal separuh I kerjakan... hehehehe

Tapi tengok movie kali nih lain sangat.... bila wayang da start... pop corn ada lagi suku kot.. I da takmo da.. punya la sebab nak concentrate tengok Izah ngan Hariz nih... hehehe

jalan cerita dia sebijik cam novel... tapi ada la certain2 part yang cam lain sikit.... tapi satu jer yang buat I tak tahan.... lagu tema dia... bebetul meruntun hati... waaa.... tak dapat nak tahan air mata nih.... akhirnya... mengalir jugak... bukan sikit2 yang mengalir... tapi banyak gak la... hehehehe...puas kena gelak ngan orang di sebelah... huhuhu.... nak nak wat cam ner... pempuan nih memang pantang nengok citer sesedih nih.... da la lam henbeg tak dak tisu... sib baik masa beli pop corn orang tuh bagi tisu... tak per la... tisu keras pown keras la janji tisu... hehehehe....

banyak part dalam citer Ombak Rindu nih yang menyentuh perasaan.... memang tak tahan.... taw2 jer la kan... kalau pompuan tengok wayang citer cam nih kompem la banjir dalam panggung wayang tuh.... I rasa lelaki yang berjiwa sensitip pown rasanya boleh nanges negok citer neh.... 

tapi satu yang I tak suka dalam citer nih.... tak suka sangat kat mak nyer si Hariz tuh... lakonan Azizah Mahzan... sapa yang baca novel tuh memang la taw yang Dato Suffiah tuh sorang yang tegas... tapi dalam citer nih yang Azizah Mahzan belakon... tak nampak pown watak yang dia bawak tuh seorang yang tegas... nampak macam watak mak Hariz tuh mengada2 ada la... lagi satu... bila bercakap kontrol gila... hadooi.... citer da besh... tapi watak yang melakonkan watak mak Hariz tuh spoil... tak menjadi (ini pendapat I jer ekkk.. mungkin pendapat I nih tak sama ngan orang lain).

so... sapa2 yang belum pi tengok... selamat menonton ekkk... sokong la filem Melayu.... jangan asyik dok agungkan filem barat jer... filem Melayu pown tak kurang hebatnya....  (*_*)

3 comments:

Pretty Ryna said... [Reply]

oit..pic sorang ja...pic yg tangannya berbulu tu mana mukanya...hahahaha

eMMa cahaYa Qaseh said... [Reply]

hahaha... halamak termasukkan plak tangan cik abe I yang berbulu² tuh.. masuk tangan yang ada bulu tih pown jadik la... ekekeke

Anonymous said... [Reply]

ceh... cita baguih jer...
time melalak beria2 x sebut pong...
hehehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.::Tabung nak gi Holiday::.

Leave ur name and ur blog link here, i'll visit u back.. tq =)