Tuesday, 8 November 2011

Gelora - Ma Lee Chuswan



Mila menyesal. Tetapi segalanya telah terlambat. Lelaki itu sedar siapa dirinya... pastinya dia pergi membawa hatinya yang luka. Dan luka itu sudah terlalu parah, sukar disembuhkan lagi. Atau mungkin tdak akan sembuh untuk selamanya.

Kini tahulah Mila siapa sebenarnya lelaki itu. Lelaki yang dibencinya selama ini. Terlalu lama dia mendendami lelaki itu. Dan lelaki itu tak pernah menunjukkan kebencian... itulah satu-satunya lelaki yang menyintainya di dunia ini, tetapi dia tidak pernah menghargainya. Lelaki itu telah pergi jauh... dia mahu mengejar lelaki itu tetapi nasi sudah menjadi bubur. Tak munkin lelaki itu kembali lagi.

Harga: RM 17 (Sem. Malaysia) /  RM 20 (Sabah  & Sarawak)

My personal comment:

Novel ini biasa jer... tapi kalau u all nak tau, I cari novel nih da lama.. First time masa baca novel nih masa tuh umo I baru dalam tingkatan menegah rendah or masa tuh baru umo 13 tahun (tak brapa nak sure). My sis pinjam novel nih daripada kawan dia, so di sebabkan I nih baca slow masa tuh, da baca banyak hari pown tapi still tak habis-habis jugak. Sampai la one day, I balik dari skolah, cari novel nih nak baca but when my sis told me that she had returned the novel, OMG I'm so frustrated coz tak tau apa ending novel nih.

Bila da masuk kolej, I still cari novel nih. Puas surf internet tapi still tak jumpa. Sampai la da rasanya berbelas tahun jugak la I mencari novel nih, one day I terjumpa novel nih kat kedai buku POPULAR. Bila selak-selak novel nih watak dalam novel ni adalah Adam and Mila. I memang ingat watak hero and heroin dalam novel nih, Adam dan Mila.. Akhirnya pencarian berakhir sebab I da pown beli novel ni as my personal collection.

2 comments:

Anonymous said... [Reply]

Hai eMMa..Salam 1Malaysia!

Terima kasih sebab beli dan layan novel Gelora. Saya berusaha menambahbaik, panjangkan & terbitkan semula novel Gelora memamg khas untuk pembaca seperti eMMA yang dah lama terkilan sebab tidak berkesempatan mengetahui ending novel Gelora. Terima kasih - MLC

eMMa cahaYa Qaseh said... [Reply]

hi MLC... thanks for your comment... tapikan nape citer gelora nih pendek... tak puas nak baca... tak der perancangan ke nak sambung citer ni slps adam & mila berbaik?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.::Tabung nak gi Holiday::.

Leave ur name and ur blog link here, i'll visit u back.. tq =)