Sunday, 6 November 2011

Jauh Dari Cinta - Adah Hamidah

Sinopsis Novel:

NYSA SAKINAH.
Cintanya pernah ditolak oleh abang angkatnya, Farish Aqil. Namun Farish Aqil kembali menagih kasih, lalu dengan rela dia menerima. Satu penemuan membuatkan dia kembali sedar, siapa dirinya. Lantas dia terikat dalam perkahwinan yang menjerat.

"Duduk berkurung dalam bilik ni kenapa? Makan tak... minum tak, nak sangat jatuh sakit ke? Nysa ingat kalau kurung diri macam ni dapat selesaikan masalah?"

"Masalah dah lama selesai kalau Abang Aqil tak datang masa majlis pernikahan kita dulu."

"Oh... jadi Nysa nak salahkan abanglah ni? Kalau abang tak boleh jatuh cinta pada Nysa, kenapa Nysa nak salahkan abang pula? Kalau Nysa dah tahu yang abang tak pernah cintakan Nysa, buatlah sesuatu supaya abang boleh jatuh hati pada Nysa, jangan duduk berpeluk tubuh dalam bilik macam ni aje!"

Namun Nysa Sakinah tidak berdaya melakukan semua itu. Lantas dia bertindak menjejaki wanita yang selama ini dicintai oleh suaminya. Kembali memulangkan bahagia buat suaminya.

FARISH AQIL.
Hati lelakinya dicabar, lantas dia terpaksa memulaka semua sedangkan hanya Lily di hatinya. Takkan ada wanita lain.

"Tolong kekal jadi adik abang sampai bila-bila. Abang betul-betul selesa dengan keadaan macam ni."

"Abang Aqil boleh anggap yang permintaan Abang Aqil tu dah tertunai sepenuhnya sebab memang Nysa hanya akan kekal sebagai adik Abang Aqil sepanjang hayat Nysa. Semua dah cukup jelas."

Bagi Nysa Sakinah, bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi. Maka, kerana dia seorang isteri, pengorbanan adalah istimewa buat seorang suami!

Harga: RM 21 (Sem. Malaysia) / RM 24 (Sabah & Sarawak)

Baca Jauh Dari Cinta secara Online

My personal comment:

Bagi aku cara penulis mengolah jalan cerita nih menarik. Pandai bermain dengan emosi, sampaikan ada certain-certain part boleh membuatkan air mata aku mengalir. Sakitnya jika hanya dapat menyintai, mengasihi dan menyayangi seseorang dalam diam. Itulah yang aku rasa dialami oleh Nysa Sakinah. Seolah-olah aku dapat merasai apa yang dirasakan oleh Nysa Sakinah walaupun ianya hanya watak dalam novel. Tapi, sesunggunya takdir menyebelahi Nysa Sakinah.. di saat-saat dia mahu menyerahkan Farish Aqil kepada Lily, namun Farish Aqil, tetap memilih untuk kekal menjadi suami Nysa Sakinah. :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.::Tabung nak gi Holiday::.

Leave ur name and ur blog link here, i'll visit u back.. tq =)